YÜREĞİR’DE ‘GİYSİ TOPLAMA KUTUSU’ PROJESİ

Yüreğir Belediyesi, geri dönüşüm konusunda attığı adımlara bir yenisini daha ekledi.

YÜREĞİR’DE ‘GİYSİ TOPLAMA KUTUSU’ PROJESİ
  • 03 Kasım 2019, Pazar 21:40

Yüreğir Belediyesi, geri dönüşüm konusunda attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. ‘Giysi Toplama Kutusu’ projesi kapsamında Yüreğir’in belirli noktalarına giysi toplama kutuları yerleştirildi.

Sosyal belediyecilik anlayışını ilke edinen Yüreğir Belediyesi, bu doğrultudaki çalışmalarını sürdürüyor. Yüreğir Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’nde tasarlanan giysi toplama kutuları ilçenin farklı noktalarına yerleştirildi.

İlk etapta Yüreğir Kültür Merkezi yanına, Kışla Mahallesi Muhtarlık binası önüne ve Adana Şehir Hastanesi önündeki otobüs durağı yanına konan giysi toplama kutularında ikinci el kıyafetlerin değerlendirilmesi amaçlanıyor. Bu kutularda toplanacak olan giysiler, tekstil eşyaları, ayakkabılar, çantalar ve oyuncaklar önce bir ayrıştırma işlemine tabii tutulacak. Kullanılabilir malzemelerin belirlenmesinden sonra bu ürünler ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, belirli noktalara bırakılan giysi toplama kutularına Yüreğirlinin sahip çıkacağına inandığını söyledi. Verim alındığı takdirde giysi toplama kutularının sayılarını artıracaklarını belirten Başkan Kocaispir “Sosyal belediyecilik anlayışı ile başlattığımız bu projemizde vatandaşlarımız, ihtiyaç fazlasını değerlendirmek isterlerse biz emirlerindeyiz. Kutularımızın üzerine de yazdık. ‘Saklamış olduğumuz değil, paylaştığımız bizimdir.’ Biz bu anlayışla başlattığımız projemizle hem milletimizde var olan yardımlaşma ruhunu ön plana çıkarmak, hem de ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı amaçlıyoruz. Biz sadece aracıyız. Bu yönde bütün Yüreğirli hemşerilerimizin desteğini bekliyoruz. Onların sayesinde kıyafetler ikinci bir hayat bulacak, israfın da önüne geçmiş olacağız. Projemiz hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık