Vali Köşger; 'Bağımsızlığımızdan Ödün Vermeyeceğiz'

Vali Köşger; 'Bağımsızlığımızdan Ödün Vermeyeceğiz'
  • 30 Ağustos 2024, Cuma 11:39

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'in 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlandı.

Vali Köşger'in mesajı şöyle:

“Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimizin ve şanlı ordumuzun hataları inancını ve hür yaşama kararlılığını tüm cihana ilan etti; Anadolu'nun ebedi yurdumuz bir kez daha tescillenen, Türk milletinin fedakarlıklarıyla İstiklal Mücadelemizin zaferiyle sonuçlandığı Büyük Zafer'imizin 102. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlatarak; zor şartlar ve her türlü imkansızlıklara rağmen aziz milletimizin azim ve karlılığı ile kazanılan zaferlerin ardından 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile taçlandırılmıştır.

Necip milletimiz; o tarih sahnesinden silmek isteyenlere, millî birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde unutulmayacak bir ders çıkışı. Elde ettiğimiz bu zafer; Milletimizin makus talihini değiştirmiş, tüm mazlum halklara örnek olmuş, onları cesaretlendirmiş ve hiçbir şekilde bağımsızlığımızdan ödün vermeyeceğimizi tüm dünyada kanıtlamıştır.

En Büyük Taarruz, önemli bir askeri başarının açıklanması yanı sıra; Milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de muhteşem simgesidir.

Bizler, ecdadımızın bugünkü büyük çarpışmalarını en iyi şekilde anlayarak gençlerimize ve gelecek nesillere aktarmakla yükümlüyüz. Bu doğrultuda bugün ve gelecekte; Yıllar boyunca muasır medeniyetler hayatta kalmayı sürdürmek, sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan daha da esnek olmak amacıyla durmaktan çalışacağımızın beklediğini isterim. 

İnanıyorum ki tarih boyunca gücüne; birlik, beraberlik ve sinesindeki imandan alan milletimiz, sahip olduğu mukaddes değerler ve Millî Mücadele ruhuyla, öğrenene kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşacaktır.

Bu duygu ve düşünceleriyle; İstiklal Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşları, günümüze kadar mukaddes değerlerimiz uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum. 

Ecdadımızın bu şanlı mücadelesinin hep ebediyen yol gösterdiğini, bizim ve gelecek nesillerimizin ilham kaynağının arttığını belirtiyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum." İfadesini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık