Ömer Çelik İsrail'i Kınadı!

Ömer Çelik İsrail'i Kınadı!
  • 27 Ağustos 2024, Salı 9:33

AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’nın bulunduğu alanda sinagog inşa etmekle ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Çelik, bu açıklamaları "soysuz ve lanetli" olarak nitelendirerek, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kutsal bir değer olduğunu vurguladı.

Ömer Çelik, "Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir. İsrail’in bu tür provokatif söylemleri tüm Müslümanlara ve insanlığa yönelik bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun yönetimine de eleştirilerde bulunan Çelik, "Netanyahu şebekesinin üyeleri camilerin ve kiliselerin düşmanıdır. Bu şebeke, bölge barışını dinamitlemek için her gün yeni bir provokasyona imza atıyor" dedi. Çelik, İsrail yönetiminin bölgeyi din savaşlarına sürükleme çabasında olduğunu ve uluslararası toplumun bu duruma karşı net bir tavır alması gerektiğini belirtti.

Ömer Çelik'in bu açıklamaları, Türkiye'nin İsrail’e yönelik sert tutumunun bir devamı olarak değerlendiriliyor. Çelik, uluslararası toplumu, Mescid-i Aksa'nın statüsüne dair provokatif söylemlerden kaçınması konusunda Netanyahu yönetimine karşı net bir duruş sergilemeye çağırdı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık