ISPANAK ZEHİRLER Mİ?

Medline Adana Hastanesi’nden Diyetisyen Merve Sehlikoğlu dün yaşanan ıspanak zehirlenmesi haberleri nedeniyle yaptığı açıklamada ıspanağın zehirli bir etkisinin olmadığını belirterek şu bilgileri verdi:

ISPANAK ZEHİRLER Mİ?
  • 05 Kasım 2019, Salı 22:17

“Ispanak, doğal olarak zehirlenmeye yol açan bir besin değildir; normalde içeriğinde zehirli kimyasal madde kalıntısı ya da bakteri içermez. Ispanağı yediğimizde içinde bulunan ve ağzımızda buruk bir tat bırakan oksalat veya nitratın herhangi bir zehirlenme tablosu ortaya koyabilmesi içinse kilolarca yenmesi gerekir. Üstelik hazırlama ve pişirme teknikleri içerdiği olası toksinlerin etkisizleşmesine sebep olur. Bu nedenle dün yaşanan ve medyada “ıspanak zehirlenmesi” olarak yer alan olayın doğal bir etkene dayanmadığı rahatlıkla söylenebilir. Ancak, ıspanağa toplanırken yanlışlıkla başka otların karışması zehirlenme olayına sebebiyet verebilir. Çünkü bazı bitkiler kendilerini otçullardan ya da böceklerden korumak amacıyla çeşitli kimyasal maddeler (toksinler) üretirler ve bu insanlarda da zehirli etki gösterebilir. Bundan dolayı ıspanak ve benzeri tarım ürünlerinin tarlalarda toplanırken içerisine yabani ot karışmaması için dikkatli olunması, evlerde de yemek yapmak üzere hazırlarken iyice ayıklanması ve yıkanması gerekmektedir.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık