GSS Borcu Olanlar Dikkat!

GSS Borcu Olanlar Dikkat!
  • 15 Ekim 2024, Salı 14:19

Genel Sağlık Sigortası'nda (GSS) prim borcu olanlar, ödemeleri yapmazsa 1 Ocak'tan itibaren sağlık hizmetinden faydalanamayacak. Türkiye'de 9 milyondan fazla kişinin faydalandığı bu sigortadan sosyal güvencesi ve yeşil kartı bulunmayanlar faydalanıyordu.

Türkiye'de ikamet eden ve sosyal güvencesi bulunmayan Türk vatandaşları 2012'de zorunlu olarak GSS kapsamına alınmıştı. Aylık primler brüt asgari ücretin yüzde 3'üne göre hesaplanırken, 2024 yılı için aylık ödeme 600 lira olarak belirlenmişti.

TEBLİGATLAR GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI Edinilen bilgilere göre; primleri ödeyecek durumu olmayanlar gelir testi yaptırarak, sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam ederken gelir testi yaptırmayan

borçlulara tebligat gönderilmeye başlandı.

Ancak GSS borçlarının ertelenmesi de gündemde. TBMM'nin, 'torba yasa' ile GSS borçlarının ertelenmesi için düzenlemeye gidebileceği belirtiliyor. Öte yandan diğer formül ise Cumhurbaşkanı kararı ile GSS prim borcu olanlar için süre uzatmaya gidilmesi.

Geçen yıl prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden yararlanma hakları Cumhurbaşkanı kararı ile 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık