"Çukurova Havalimanı'nın Adını Biz Önerdik"

  • 15 Ağustos 2024, Perşembe 13:53

Temeli 2011’de atılan Çukurova Uluslararası Havalimanı en sonunda tamamlanarak, hizmete açıldı. Açılışın ardından Tarsus’a havalimanı fikrinin 1994’te gündeme geldiğini söyleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, o dönemde yapılan görüşmeleri anlattı.

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın ülkemize ve bölgeye hayırlı olmasını dileyen Kocamaz, “Bu Havaalanının yapılması fikrini ilk ortaya atan kişilerden birisi de benim. 1994 yılında Tarsus Belediye Başkanı seçildiğimde, o dönemki MESİAD Başkanı Sayın Musa Timur Beyefendi ile birlikte Tarsus Sahillerinin Turizm ve Kültür Alanı olarak kullanıma açılması için bir dizi çalışma başlattık. Ve tam 10 yıllık bir mücadele sonucunda bölge Turizm ve Kültür Gelişim Alanı olarak ilan edildi. Bu arada yurt dışından gelecek turistlerin büyük uçaklarla bölgeye ulaşabilmesi için daha kapsamlı bir havaalanına ihtiyaç olduğu kanaatine vardık. Ayrıca bu hava alanının bölgede yetiştirilen ürünlerin ihracatına da katkı sunacağını düşündük” dedi.

AYFER YILMAZ’DAN ENİS ÖKSÜZ’E… O DÖNEMDE ATILAN TEMELLER…

Tarsus Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Tarsus’a havaalanı yapılması için Ankara’yla temaslara başladıklarını ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Bu fikrimizi ilk olarak o dönemde Devlet Bakanımız olan Ayfer Yılmaz Hanımefendiye açtık. Kendisi olaya çok sıcak baktı ve ilk adımlar o dönemde atıldı. Daha sonra 57. Hükümet döneminde Ulaştırma Bakanımız olan Enis Öksüz döneminde de bu çalışmalar planlama aşamasına kadar getirildi” diye konuştu.

“ADANA LOBİSİ KARŞI ÇIKMASIN DİYE İSMİNİN ÇUKUROVA HAVAALANI OLMASINI BİZZAT BİZLER ÖNERDİK!”

Adana lobisinin o dönemde de bu havaalanına karşı çıktığını söyleyen Burhanettin Kocamaz, şöyle devam etti: “Hatta Adana Lobisi bu Hava Alanına karşı çıktığı için, isminin Mersin ya da Tarsus Hava Alanı yerine, tüm Bölgeye de hizmet edecek olmasından dolayı Çukurova olmasını bizzat bizler önerdik.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık