Ceyhan'ın Bazı Bölgelerinde Hızlı Tren Projesi İçin Kamulaştırma Kararı!

Ceyhan'ın Bazı Bölgelerinde Hızlı Tren Projesi İçin Kamulaştırma Kararı!
  • 01 Temmuz 2024, Pazartesi 9:52

Adana'nın Ceyhan İlçesinde Yüksek Standartlı Demiryolu projesi kapsamında Resmî Gazete'de yayınlanan kararname ile bazı bölgelerde bulunan alanların acele kamulaştırıldığı açıklandı. Projeye göre, Çamlıyol İnönü Bulvarının büyük bir kısmı, hat boyunca bazı alanlar, park ve yapılar proje kapsamında kamulaştırıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazetede yayınlanan karar ile "Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerin Temini Projesi kapsamında bahse konu şehirlerin sınırları içerisinde yer alan ve listelerde bulundukları yer ve ada/parsel numaraları gösterilen taşınmazlar ile üzerlerinde ki muhdesatın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27. Maddesi gereğince karar verilmiştir" denildi.

 

Söz konusu proje kapsamında Ceyhan Çakaldere, Türlübaş, Ağaçpınar, Altıkara, Çokçapınar, Sirkeli, Toktamış, GaziOsman Paşa, Muradiye, Burhaniye, Mithat Paşa, mahallelerinde ada ve parsel bazında etkili olacak kamulaştırmanın ne şekilde yapılacağı ve projenin ne zaman yapılacağı hakkında bilgi verilmezken, resmi gazetede yayınlanan karar şaşkınlık yarattı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık