Ceyhan'da CHP’nin 101. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı!

Ceyhan'da CHP’nin 101. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı!
  • 09 Eylül 2024, Pazartesi 11:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan İlçe Başkanlığı, partinin kuruluşunun 101. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği törenle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene, CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, Kadın Kolları Başkanı İnanç Eryılmaz Yorgancı ve Gençlik Kolları Başkanı İsmail Talum'un yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üç isim, Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve şükranla andı.

"BU GURUR HEPİMİZİN" 

Tören sonrası yazılı açıklama yapan CHP Ceyhan İlçe Başkanı Caner Aydar, partinin 101 yıllık köklü tarihine vurgu yaparak, CHP'nin Cumhuriyet'in teminatı ve halkın sesi olmaya devam ettiğini belirtti. Aydar, "Bugün 9 Eylül. Halkın Partisi 101 yaşında. Bağımsızlık mücadelesinin sonunda şanlı geçmişimizin kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilk partisi Halk Fırkası ile başlayan demokrasi mücadelesi bizlerle bugün devam ediyor. Uçurumun kenarından modern bir Cumhuriyet inşa eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygı, şükran ve minnetle anıyoruz" dedi.

Aydar, CHP'nin Türkiye’nin en köklü ve en büyük örgütü olduğunun altını çizerek, "Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihi Türkiye’nin ilerleme tarihidir" diye ekledi.

"101 YILLIK PARTİMİZİN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Başkan Aydar, CHP’nin Türkiye’nin modernleşme sürecinde önemli rol oynadığını ifade ederek, "1923’ten beri her haneye misafir oluyoruz, her haneye bizden haber veriyoruz. 1930’ların sanayi hamlelerinden 1970’lerin demokrasi mücadelesine kadar her an halkımızın yanında olduk" diye konuştu. CHP’nin, 1980 darbesiyle kapatılmasına rağmen halkın gücüyle tekrar siyasete döndüğünü hatırlatan Aydar, CHP’nin, Türkiye’nin bağımsızlığı için verdiği mücadeleyi sürdüreceğini vurguladı.

Son yerel seçimlerde halkın desteğiyle CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olduğunu dile getiren Aydar, "21. yüzyılın 2. çeyreğine adım atarken, adalet vurgusuyla başladığımız yeni demokrasi mücadelesi meyvelerini vermiştir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İTTİFAKI EMEK İÇİN MÜCADELEDİR"

Caner Aydar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel liderliğindeki Türkiye İttifakı’na da değinerek, "Türkiye ittifakı, yere düşen ekmeği başının üstüne koyanların ittifakıdır. Bugün ekmek yine yere düşmüştür ve o ekmeği hep birlikte kaldırmak hepimizin görevidir. Türkiye’ye hak ettiği refahı getireceğiz" dedi.

Aydar, CHP’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eseri olan Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sonsuza dek yaşayacağını belirterek, partinin geçmişinden aldığı güçle geleceğe emin adımlarla ilerlediğini sözlerine ekledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık