Bilici'den Yenidoğan Çetesi Açıklaması!

Bilici'den Yenidoğan Çetesi Açıklaması!
  • 22 Ekim 2024, Salı 10:47

CHP Adana Milletvekili Bilal Bilici, Türkiye’yi sarsan yenidoğan çetesi skandalına sert tepki gösterdi.Bilici, sağlık sisteminde yaşanan bu çarpıklığın bebeklerin hayatını hiçe sayarak, haksız kazanç peşinde koşan bir çete tarafından suistimal edilmesine dikkat çekti.

SGK’dan daha fazla para almak için bebekleri göz göre göre ölüme sürüklediğini ifade eden Bilal Bilici, "Günlerdir ibretle izliyoruz. Yenidoğan çetesi, sağlıkta dönüşüm adı altında yapılan yanlışların bir ürünü olarak, adeta sağlıkta çeteleşmenin ve soygunun sembolü haline gelmiş durumda," dedi. Bu skandalın sadece bireysel bir suç değil, aynı zamanda sağlık sistemine güveni temelden sarsan bir olay olduğunu vurgulayan Bilici, “Sağlık sistemindeki bu çürümenin derhal ve köklü bir şekilde temizlenmesi gerekiyor,” dedi.

"DEVLET VATANDAŞ ARASINDAKİ BAĞ ZEDELENİYOR"

Açıklamasında, yeni doğan bebeklerini kaybeden binlerce ailenin büyük bir çaresizlik içinde olduğunu söyleyen Bilici, "Bu trajediyi yaşayan ailelerin kafasında hep aynı soru var: ‘Acaba benim çocuğum da bu çetenin kurbanı mı oldu?’ Böyle bir şüphenin oluşması bile devletle vatandaş arasındaki güven bağını ciddi şekilde zedeliyor," ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık