Ağabeyi ve Banka Tarafından Mağdur Edildiği İddia edilen Mikail Öner ve Kardeşleri Yetkililerden Yardım İstedi

Ağabeyi ve Banka Tarafından Mağdur Edildiği İddia edilen Mikail Öner ve Kardeşleri Yetkililerden Yardım İstedi
  • 13 Ağustos 2024, Salı 13:26

Ağabeyi İsmail Öner ve banka tarafından mağdur edildiği iddia edilen Mikail Öner ve diğer kardeşleri, mağduriyetin bir an önce giderilmesini yetkililerden istedi.

Sahtecilik, usulsüzlük, dolandırıcılık İddiası nedeniyle, Ceyhan gündemine bomba gibi düşen aile dramı yürekleri burktu.

Mağdur Mikail Öner şöyle konuştu;

 "Almanya'da ikametgah etmekteyim. Ceyhan'ın İsalı Mahallesi'ndenim.

2015 yılında müteahhitten ev alarak, Ziraat Bankası'ndan 2 tane Kredi kullandım. Çiftçi kredisi ile daha kolay kredi çekebileceğimi söylediler. 260.000 ve 150.000 tutarında 2 kredi çektim. Ziraat Bankası'nda çalışan memur, size kolaylık yapıp, bunu 7 taksitle her sene 66 Bin TL olacak şekilde ödeme kolaylığı sağladığı ifade etti, ben de kabul ettim. Almanya'da yaşadığım için oraya döndüm.

2016 yılında Ceyhan'a geldiğimde Ziraat Bankası'na gittim, 30.000 Euro ile 80.000 TL getirerek, banka memuruna ödeyip, makbuzumu aldım ve kaldırdım. İzin sürem dolunca, Almanya'ya dönüş yaptım. 

Daha sonra babam vefat etti. Babamın vefatından sonra, abim çiftçilikle uğraşıyordu. Babama ölmeden önce belgeler imzalatarak, Ziraat Odası'ndan sahte belgelerle ÇSK yaptırarak kredi kullanmış, iki ablam ve ben Ziraat Bankası'na giderek adres beyanında bulunduk.

Ağabeyim, babama evrak imzalattırmış. Tebligatlardan haberimiz olmadı. Banka yetkilisine, yanlış adreslere gittiğini söyleyerek, adres beyanında bulunduk. Benim yatırdığım paralar benim kredime kesileceği yerde, babama imza atılan kredilere kesilmiş. Evin borcunu ödeyemediğim için, takipe düşüyorum ve Mersin'deki evim banka yoluyla bilgim dışında satılıyor.

Paralarımıza bloke geliyor. ablalarımın mallarına bloke gelmiş, bu adaletsizliğe dur denilmesini istiyorum. Bütün yerlere sorduk, müracaat ettik, bu işin içinde olanlar alın teriyle kazandıklarımızı, dolandırarak bizden aldılar ve hala almaya çalışıyorlar. 

Benim paramı alıp sahtekara yatırmışlar. 8 senedir mahkemem devam ediyor Ne yapacağımı bilmiyorum, buradaki süreç nasıl oluyor bilmiyorum, burada sahtekarın sözü daha çok geçiyor herhalde. Ben onu anladım. Diyecek bir şey bulamıyorum Allah rızası için yardım istiyorum." İfadesini kullandı.

Bir diğer mağdur Mikail Önerin kardeşi Nevin Öner ise, ağabeyi İsmail Öner'e ateş püskürdü.

"BİZLER ZARAR GÖRDÜK"

"Kardeşim İsmail, benim ve diğer kardeşlerimin haklarını gasp etti. Kardeşlerim için de en mağduru benim, barınacak evim ve düzenli maaşım yok. Babamdan kalan malların adıma geçmesini beklerken, kardeşim İsmail olacak sahketar haklarımızı gasp etmiştir. Babamın mallarını kiraya verip, yemiştir. 

Babamın 80 yaşında olmasına rağmen, bankanın sağlık raporu istemeden babamı kefil edip, bankanın kredi vermesi tuhaftır. Üzerimize haciz dosyaları göndermesi ve bu borçların tamamı İsmail Öner'in olmasına rağmen, bizler zarar gördük. Babama imza attırıp, alınan krediler İsmail Öner'e aittir. kendisi sahte imza atarak, bizleri mağdur etmiştir. 

İsmail Öner'le iş yapmayın bir numaralı sahtekardır." İfadesini kullandı.

Mağdur olan bir diğer kardeş Hatice Bayrak ise şöyle konuştu;

"REZİLLİĞİ BİZ ÇEKİYORUZ"

"Biz 6 kardeşiz 6 kardeşimden 5'i mağdur. İsmail Öner isimli kardeşim babamdan kalan malları yiyor, içiyor, kiraya veriyor ve rezilliğini biz çekiyoruz.

80 yaşındaki babam sağken kredi çektirip, öldükten sonra borcunu biz ödüyoruz. Kredi çekip babamı kefil göstermiş. Tüm malları çocuklarının üzerine yapan İsmail Öner, babamı kefil gösterdiği için tüm borçlar babama kaldı.

80 yaşındaki bir adama banka nasıl kefir ediyor. Bu olayda, en çok mağdur olan kardeşim Mikail Öner'dir. Evi satıldı. Babamın banka kredisine kefil olduğu imzaların yarısı gerçek, yarısı değil. O dönemde kredi çeken şahıslarla görüşmek istiyoruz. Banka diyor ki; "Biz o şahısları görevden aldık" Neden görevden alındığına dair hiçbir araştırma yok. 3 tane şahsi evimi hacize geliyorlar. Şahsi malımı satamıyorum, borcumu ödeyemiyorum, aile huzurum kaçtı ve psikolojim bozuldu.

Sesimizi duyan yok mu? Bizi bu dertten kurtaracak birisi yok mu? Hiç kimse derdimize çare olamadı. yardım edin!" İfadesini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık