Ömer Çelik’ten Diyarbakır Annelerine Destek!

Ömer Çelik’ten Diyarbakır Annelerine Destek!
  • 04 Eylül 2024, Çarşamba 11:31

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Diyarbakır annelerinin eylemlerinin 6. yılına girdiğini ve eyleme herkesin destek vermesi gerektiğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

“Diyarbakır annelerinin eylemi altıncı yılına girdi. Buradan AK Parti Genel Merkezi'nden evlatlarını terörden kurtarmak isteyen ve evladımı istiyorum diyerek yüksek bir insanlık çağrısı, vicdan çağrısı yapan Diyarbakır annelerine bir kere daha sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz. Kürt çocukları terörün emrinde emperyalist projelerin lejyoneri yapmaya çalışanlara inat bu ülkede Türk, Kürt, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bilinciyle bu çocukların memlekete doktor olarak, yetişmiş eleman olarak, işçi, esnaf, mühendis olarak, öğretmen olarak bu memleketin geleceğinde yol alması, kendileri için iyi bir gelecek kurması bizim arzumuzdur, idealimizdir. 

Ama bunun karşısında terör örgütünün yörüngesi içerisinde güya bu hakları savunduğunu söyleyenlerin yapmaya çalıştığı tek şey ise hem siyasi düzlemde hem diğer bu çocukları bölgemizdeki birtakım emperyalist projelerin aparatı haline gelmiş bu terör örgütlerinin lejyoneri haline getirmeye çalışmaktır. Bununla ilgili mücadelemiz de en güçlü şekilde devam edecektir. Diyarbakır annelerinin eylemleri dünyada vicdan eylemi olarak çocuklarına sahip çıkmak isteyen annelerin eylemi olarak çocuklarını terörden kurtarmak isteyen annelerin eylemi olarak Dünya’nın en yüksek çağrılarından bir tanesi olarak gündeme gelmiştir. Bu çerçevede değerlendirdiğimizde mevzuyu annelerin şimdiye kadar evlatlarına kavuşanlar onun ötesinde evlatları için mücadele edenler, tüm bunlara destek verenlerin son derece kıymetli bir iş yaptığını son derece kıymetli bir destek ve katkıda bulunduğunu ifade etmek isterim. 

Ama şimdiye kadar gerek birtakım insan hakları örgütlerinden gerek birtakım Batılı medya organlarından gerek birtakım Batılı insan hakları örgütlerinden bunlara şimdiye kadar destek verilmemiş olması da bu çerçevede bu çerçevede dikkatle değerlendirilmesi gereken bir husus olarak gündeme alınmalıdır buradaki çifte skandal herkesin dikkatini net bir şekilde çekmektedir. O yüzden bugün demokrasiden yanayım diyen ben demokrasiyi savunuyorum. Insan haklarını savunuyorum diyenlerin önünde somut bir sınavdır bu. Diyarbakırlılar annelerinin bu eylemine destek vermiyorsanız söylediğiniz demokratik söylemlerde bunun ötesindeki diğer konularda insan haklarıyla ilgili hassasiyette havada kalmaya mahkumdur. Somut bir konu var. Orada anneler tamamen vicdani bir çağrıyla bu çağrıyı yapıyorlar ve bu çerçevede değerlendiriyorlar. Buna herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ediyorum”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık