Ceyhan'daki Özel Hastane Yetkilileri İddialara Yanıt Verdi

Ceyhan'daki Özel Hastane Yetkilileri İddialara Yanıt Verdi
  • 22 Ekim 2024, Salı 17:12

Yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olan Yenidoğan çetesine yönelik yapılan operasyonda 22 şahıs tutuklanmıştı.

Ceyhan'da ikiz bebeklerin ölümü nedeniyle özel bir hastane hakkında CİMER'e şikâyette bulunan vatandaşın ihbarı üzerine iddia edilen konuyu gündeme getiren TAM ADANA GAZETESİ'ne Ceyhan Özel Çınar Hastanesi yetkililerinden yazılı açıklama geldi.

İşte o açıklama;

2010 yılından beri Ceyhan halkına sağlık hizmeti sunan hastanemiz 75 yatak kapasitesi ile faaliyetini sürdürmektedir.

Tarafınızdan yayınlanan habere konu bebeklerimiz ile ilgili bilgiler şu şekildedir; 28.04.2024 tarihinde ani başlayan doğum sancısı ile başvuran anne adayımız M.B hastanemizde kadrolu olarak görev yapan Dr. Süheyl Koohnavard tarafından saat 19:50' de acil ameliyata alınarak 29 haftalık gebelik, ikiz doğum ile sonuçlandırılmıştır. Doğan bebeklerden biri 1.250 g., diğeri 1.400 g. ağırlığında olup; hem düşük doğum ağırlığı hem de düşük doğum haftası nedeniyle yenidoğan yoğun bakım ünitemizde takibe alınmıştır.

1250 gr ağırlığındaki bebek (Ε.Β)

Yapılan takip ve tedaviye rağmen 19.05.2024 tarihinde, prematürite ve sepsis nedeniyle

1400 gr ağırlığındaki bebek (Y.B)

06.06.2024 tarihinde, prematürite ve sepsis nedeniyle vefat etmiştir.

Ülkemizde bebek ölümleri Sağlık Bakanlığımız tarafından yakın bir şekilde takip edilmekte olup, herhangi bir şikayet olmasa dahi ilgili komisyonlarca sebepler konusunda araştırma yapılmaktadır. Yayınınızda bahsettiğiniz CİMER şikayeti tarafımıza tebliğ edildiği andan itibaren hastalarımıza ilişkin dosya detayları Sağlık Müdürlüğümüze arz edilecektir.

Kamuoyunun hassasiyetle takip ettiği bu süreçte bebeklerini kaybeden ailemizin üzüntüsünü anlıyor, konunun Sağlık Bakanlığı nezdinde ilgili uzmanlarca incelenerek açıklığa kavuşması için her türlü bilgi, belge sunumu ve desteğe açık olduğumuzu iletmek isteriz. Saygılarımızla"

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık