Öğretim Üyesi Halil Uzun, Ceyhan’ın kanayan yarasını Tam Adana Gazetesi’ne anlattı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Halil Uzun, Ceyhan’ın değişimine katkı sunacak açıklamalarda bulundu.

Tam dana Gazetesi

Halil Uzun, Ceyhan’ın değişimine katkı sunacak açıklamalarda bulundu.

Kilis’te görev yapan Ceyhanlı Dr. Öğretim Üyesi Halil Uzun Ceyhan Üniversitesi’nin kurulması halinde Ceyhan’ın hızla yükselişe geçeceğini ifade etti. Tam Adana Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ersin Sucu’ya konuşan Uzun, STK Başkanları sesini yükseltmediği sürece bir şeylerin değişmeyeceğini öne sürdü.

Uzun sözlerine şöyle devam etti; “Alanya, Bandırma ve İskenderun'dan sonra Tarsus'ta da Üniversite kuruldu. Ceyhan Üniversitesi neden yok? Düşünsenize 15 bin öğrenci, 700’ün üzerinde akademik ve idari personel, rektörü, dekanlarıyla sosyal ve kültürel yaşamıyla Ceyhan’ımıza çok şey katacak bir üniversite... Harika olmaz mı? Bir anda şehrimizin değiştiğine şahit olacaksınız. Esnaf kan ağlamayacak, Sosyal ve Kültürel faaliyetler artacak. Ceyhan'da üniversite demek, size ve çocuklarınıza iş demek aş demek, gelişme demek büyüme demek... Yeni evler, ulaşım hatları, istihdam alanları ve ekonomik girdi demek!

Ceyhan’ımızda Veteriner ve Mühendislik Fakülteleriyle bir de Meslek Yüksekokulu bulunmakta ve yaklaşık 60-65 akademisyen ve 1000 civarı öğrenci bu birimlerde eğitim öğretim faaliyetlerine dahil olmaktadır. Asında mevcut haliyle bu birimler Ceyhan Üniversitesi’nin altyapısını oluşturmaktadır. Ve tabii ki benim beklentim, üniversitenin memleketimize birçok açıdan katkıda bulunmasıdır. Ne yazık ki akademisyenlerin hatta öğrencilerin birçoğu Adana’da ikamet edip günlük gidiş geliş yapmakta ve birçok açıdan Ceyhan’ımıza katkıda bulunulmamaktadır. Ceyhan’ımızda “Ceyhan Üniversitesi” olmazsa, sadece Çukurova Üniversitesi’ne bağlı birkaç binadan ibaret olan bu fakülte ve Meslek Yüksek Okulları, Çukurova Üniversitesi rektörlerinin ya da rektör yardımcılarının ilgisi ve yetkisi kadar gelişebilen, ilgilenilmezse mevcut haliyle yerinde sayan, Ceyhan'a yeterince katkısı olmayan butik birimler olarak kalırlar. Ceyhan Üniversitesi ise yaklaşık 15.000 öğrenci 700’ün üzerinde akademik, idari personel, hizmetlisi, güvenlik görevlisi, aşçısı ile  laboratuvarlar, yeni inşaatlar, mobilya, kırtasiye malzemesi, yiyecek içecek, akaryakıt, kantinler kafeler, yeni iş imkânları, işsizimize iş ve istihdam demek olacaktır. Bu konu üzerinde tüm Ceyhanlıların her ortamda Ceyhan Üniversitesi’ni dile getirmeleri, gündemde tutmaları, gerekmektedir. Burada en büyük rol memleketimize sahip çıkan Ceyhanlılarımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarına düşmektedir. Ceyhan sahipsiz değildir, nüfus, coğrafya, kültür açısından Bandırma, İskenderun ve Tarsus’tan bir eksiğimiz bulunmamaktadır” diye konuştu.