Oda Başkanları Hodri Meydan'da Dobra Dobra Konuştu!

Tam dana Gazetesi

Tam Adana TV ekranlarında yayınlanan Ersin Sucu'nun hazırlayıp sunduğu'Hodri Meydan' programına konuk olan Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar, Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ziraat Odası Başkanı Savaş Mehmet Öztürk, Ceyhan'ın geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gazeteci Ersin Sucu'nun sunduğu programda; STK başkanları, Ceyhan'ın il olmasının bölge ekonomisi ve gelişimi açısından büyük fayda sağlayacağı vurgulandı. 

Özellikle Konteyner Limanı'nın Ceyhan; ekonomisine yapacağı katkıların altı çizildi ve işsizlik oranının düşüceği ifade edildi. Başkanlar canlı yayında; Ceyhan’ın il olmasının yanı sıra, ticaret ve sanayi alanında daha hızlı bir gelişim göstermesi gerektiği belirtildi.

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can, Ceyhan OSB'nin hangi aşamada olduğuyla ilgili bilgi verdi. Başkan Can; Denizcilik Odası'nın da Ceyhan'a kurulması için çaba gösterdiğini vurguladı. Ceyhan Organize Sanayi'nin kurulmasında büyük çabalar verildi, Sayın Ömer Çelik ve Tamer Dağlı, Ceyhan'ın kalkınması için elinden geleni yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Ceyhan Belediyesi, Ceyhan'ın çehresini değiştirmek için çalışma yapıyor. Bu konuda Sayın Kadir Aydar'ı da tebrik ediyorum." İfadelerini kullandı. Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar; Ceyhan'ın değerlerine sahip çıkarak, birlik ve beraberliği sağlamak için büyük gayret ediyoruz. Yüzde 95'i Ceyhan'a ait olan yer fıstığını tescilleterek Ceyhan'a kazandırdık. Ceyhan'ı şaha kaldıracak olan Konteyner Limanı çok önemli. Ceyhan Ticaret Borsası olarak Mercimek Mahallesi'ne 8 derslik ilkokul yapıyoruz. Eğitimden spora, elimden ne geliyorsa, oda başkanlarımızla birlikte hareket ederek, Ceyhan'ı daha iyi yerlerde göreceğiz. Ceyhan'da kazanıp, Adana'ya giden insanlar ne yazık ki Ceyhan'a katkı sunmamıştır. Bunun önü kesilmeli. Ceyhan'a gelen en iyi Kaymakam Ramazan Kurtyemez bunu da belirtmek isterim. Ceyhan Belediyesi'nin hizmetleri çok önemli. Sayın Belediye Başkanımız Kadir Aydar'la gurur duyuyorum."İfadelerini kullandı. 

Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Savaş Mehmet Öztürk; Ceyhan'da ne yazık ki çiftçiler çok zor bir yıl geçirdi. Don olayları mahsullere büyük zarar vererek, ekonomik yönden çok etkilendi. Çiftçilerin genel durumunu Ankara'ya giderek yetkili mercilerle paylaşıyoruz. Bu yıl çiftçiler ayakta durursa, bir daha bir şey olmaz. Yani o kadar kötü bir sezon geçirdi. İnşallah yakın zamanda Ankara ziyaretimiz olacak, çiftçilerimizin tüm sorunlarına çözüm arayacağız. Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar Ceyhan'da yol sorununu ortadan kaldırdı, artık konuşulmuyor. Ceyhan çöplükten geçilmiyordu, şimdi tertemiz. Yapmış olduğu kent meydanları ve park alanları da gerçekten çok önemliydi. Sayın Kadir Aydar'a teşekkür ediyorum." İfadelerini kullandı.

Program sonunda, Gazeteci Ersin Sucu konuklarına katılımları için teşekkür etti.

Hodri Meydan programının tekrarını izlemek için; Tam Adana TV YouTube'ye gidiniz...