'Ceyhan Halkının İradesine İpotek Konuluyor'

Tam dana Gazetesi

Başkan Kadir Aydar'dan Siyasi Yasak Tepkisi: "Ceyhan Halkının İradesine İpotek Konuluyor"

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, hakkında çıkan siyasi yasak kararıyla ilgili basına açıklamalarda bulundu. Aydar, bu kararı Ceyhan halkının siyasi tercihlerine ipotek koyma girişimi olarak değerlendirdi. İşte açıklamasının detayları:

"ÇELİŞKİLİ BEYANLAR VE DELİLSİZ BİR DAVA" 

Başkan Aydar, siyasi yasak kararının çelişkili beyanlarla dolu, tanık ve delil bulunmayan bir dava sonucu alındığını belirtti. Dava sürecine dikkat çeken Aydar, "13 ay sonra ortaya çıkan yalan beyanlarla adım dosyaya dahil ediliyor" diyerek, sürecin adaletsiz ilerlediğini vurguladı.

"HIZLA ALINAN BİR KARAR" 

Aydar, mahkeme sürecinin alışılmadık bir hızda sonuçlandığını ifade ederek, "16 Mayıs’ta ilk derece mahkemesi siyasi yasak kararı veriyor, 16 Temmuz’da istinaf mahkemesine gidiyor ve bugün, Eylül ayında, karar çok hızlı bir şekilde onanıyor," dedi. Bu hızlı ilerleyişin arkasındaki gerekçelerin sorgulanması gerektiğini belirtti.

"CEYHAN HALKININ İRADESİNE İPOTEK" 

Mahkemenin oy çokluğuyla aldığı kararı eleştiren Başkan Aydar, "Oy çokluğuyla, bir hakimin muhalefet şerhine rağmen, 2’ye karşı 1 oyla karar veriliyor. Bu karar, Ceyhan halkının iradesine ipotek koymak anlamına gelir" diyerek tepkisini dile getirdi.

"ADİL OLMAYAN SONUÇLAR"

Aydar, davada adil olmayan sonuçlarla karşılaşıldığını ifade ederek, "25 ay ceza veriliyor, 24 ay olsaydı siyasi yasak gerekmeyecekti. Siyasi olmayan isimler beraat ederken, siyasi isimlere yasak getiriliyor" şeklinde konuştu. 

"CEYHAN HALKININ İRADESİNE HIZLA MÜDAHALE EDİLDİ" 

Başkan Aydar, yerel mahkemenin Mayıs ayında verdiği kararın Temmuz’da istinafa taşındığını ve Eylül ayında onandığını hatırlatarak, "Ceyhan halkının iradesine çok hızlı bir şekilde ipotek konuldu," ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.