AK Parti'den Enerji Hamlesi!

Tam dana Gazetesi

Aytek, yılın en sıcak günlerinde artan elektrik talebinin yüzde 57'sinin yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandığını belirterek, bu durumun Türkiye'nin enerji bağımsızlığına olan inancının ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme kararlılığının bir yansıması olduğunu ifade etti.

Faruk Aytek, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Yılın en sıcak günlerinde artan elektrik talebinin %57’sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşıladık. Bu başarı, ülkemizin enerji bağımsızlığına ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etme kararlılığımıza olan güçlü inancımızın bir yansımasıdır."

Ayrıca, Aytek, "#TürkiyeYüzyılı’nda, enerjide yerli ve milli üretimi en üst düzeye çıkartarak, gelecek nesillere daha temiz bir Türkiye bırakma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz" diyerek, Türkiye'nin enerji sektöründeki hedeflerini ve bu hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

 Paylaşımıyla dikkat çeken Aytek, Türkiye'nin enerji politikalarında yerli ve yenilenebilir kaynaklara olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.