Adana’da İki Kadehte MHP!

Tam dana Gazetesi

MHP Adana İl Başkanı gidecek mi, kalacak mı? MHP Ceyhan ilçe başkanı gidecek mi, kalacak mı? Bu soruların cevabını günlerdir merak ediyordum... 

Deniz havası iyi gelir diye yumurtalık yollarına düştüm. Deniz manzaralı bir eve misafir oldum. Misafirler sabırsızlıkla hazırlanan balığı yeme derdinde. Bir büyük, bir küçük derken, Deniz'in eşsiz güzelliği karşısında yağ gibi boğazımızdan süzülen rakı, hiç bu kadar keyifle içilmemeşti.

Muhabbetin dibine vurduğumuz sıralarda, bir büyük daha masada yerini aldı. 6 cengaver kahkahalarla, Adana ve Ceyhan'ı dizayn etme derdindeyken, kadehler kalkıyor, fotoğraflar tek tek çekiliyordu. Bir ara masadan kalkıp denizi arkasına alarak resim çekenlerde oldu. Şaşkın bir şekilde bakakaldım! Nedir bu fotoğraf çekme merakları? Fotoğraf çekildikten sonra anladım, fotoğraf çekme telaşlarını...

Fotoğraf çekilenler, "Benimde fotoğrafımı gönderdiniz mi? Sorusunu sorunca, merak ettim! Kime gönderiyorsunuz diye sordum? 

Ev sahibi bir ara; "kak lan senin ki olmamış" dediğini duydum. Bir kez daha ayağa kalkıp, hayatının fotoğrafını çekti.

Ev sahibi; "Tamam şimdi oldu, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı'ya gönderdim fotoğrafları" dedi. 

Fotoğraflar atıldıktan sonra, Kanlı, watsaptan kutlama emojileri gönderdi. Ev sahibi de, gelen mesajları tek tek gösterdi masada bulunan misafirlere. 

"İyi çıkmışım" diyenler bile oldu. Hatta; beğenmişmidir diyen de...Ev sahibi telefona bir daha sarıldı, gün boyunca elinden telefon düşmedi. aramadık yer bırakmadı...  

Ev sahibi, "söyleyin kimi ilçe başkanı yapayım" derken, birden hoparlörden ses geldi: "Afiyet olsun arkadaşlar" o ses, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı'ya aitti. Ev sahibi, masada bulunanların isimlerini tek tek söylerken, ev sahibin elinden telefonu kapmak isteyen bile oldu. Sohbet koyuydu.

İçki masasında Adana'yı da Ceyhan'ı da dizayn etmeye başladılar. 

Önce soruldu: 

Ev sahibi: Ceyhan gidecek değil mi başkanım? 

Kanlı: Evet.

Ev sahibi: Yerine, burada bir arkadaş var, onu değerlendirelim, iyi olur başkanım.

Kanlı: Değerlendirelim. 

Ev sahibi: Gazeteci Ersin Sucu'da burada başkanım.

Kanlı: Selamlar Ersin Bey.

Ev sahibi: O da bizim ekibe dahil oldu. 

Kanlı: Ne güzel.

Ev sahibi: Merak etme başkanım Ceyhan bizde, sen rahat ol(!)

Kanlı: Tamam.

Bu konuşma böyle devam ederken, Kanlı'nın keyfine diyecek yoktu. Kanlı'nın şerefine kadehi kaldırdık.

Ev sahibi, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı'ya; "Başkanım seni istiyorlar telefona" dedi. 

Kanlı: tabi tabi..

Yusuf Bey'le konuşmaya başlayan masadaki misafir, tam 20 dakika boyunca kahkalarla sohbetine devam etti. 

Yumurtalık'taki bir evde; siyasi kararlar içki masasında şekillenirken, başkanlık koltukları da şişelerden çıkacak gibi görünüyor. Her kadehte bir ilçe, her içki molasında, bir yeni başkan kim bilir?